Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem hrdý obyvatel České republiky

...a taky pragmatik, vizionář a ze všeho nejvíc realista. ČSSD bojuje za naše oprávněné požadavky, tak se probuďme a proč už nemají hlas nás všech??? Zaslouží si lepší preference, než má teď.

Jsem pyšný na to, že jsem Moravan, že mohu žít v České republice a při volebních průzkumech se vždy pousměji s radostí na rtech, že nás konečně čeká lepší budoucnost. ČSSD se už nebrání tak striktně jak před pár měsíci vytvoření vlády s komunisty (chápou tichá podpora) a konečně může od revoluce vzniknout pravá levicová vláda. Už je to více než dvacet let, lidi, probuďme se, je čas na změnu, na krok zpátky, k lepším včerejškům a pryč z dnešní hnusné doby. Sám se dívám rád na zpravodajství tehdejší doby, které chce nynější zkorumpovaná vláda (mám na mysli pana Kocába) zakázat a vidím, že bylo lépe a ekonomika byla lepší, vše se splňovalo a lidi k sobě byli příjemní, sakra, jestli nám ČSSD pomůže navrátit tu dobu, mají můj hlas! A Váš by měli mít taky!

Ostatně, koho taky chceme volit jinak? ODS jenom bere úplatky, na nás jim nezáleží , TOP09 jsou povětšinou bývalí lidovci, vlastně takové nynější „béčko ODS“ založené pouze na knížeti, samotní lidovci se k ČSSD stejně pravděpodobně nakonec přidají, zelení to mají za pár a Věci veřejné jsou osamocené.  Možná se smějete, ale Jirka Paroubek je člověk na svém místě a se svými kolegy, našimi budoucími vedoucími kádry, má hned několik logických kroků vedoucí k lepší budoucnosti nás, obyvatel České republiky. Tak mne nezavrhujte a poslechněte si alespoň některé z poslední doby:

Před pár dny, při výročí narození TGM jsme si mohli připomenout, jaká byl pan Masaryk významná osobnost, a to ze slov pana premiéra Paroubka či jednoho z nejlepších politiků pana Haška a také to, že ČSSD plní jeho vize, jeho myšlenky a distribuuje jeho lásku k vlasti. Abych nebyl omezený, nemůžu věřit všemu, co se povídá, to dá snad rozum, tak jsem si TGM vygooglil a na wikipedii jsem po zběžném přečtení článku zjistil, že TGM byl Mladočech. Ovšem, jak já mám vědět, kdo to byl Mladočech??? Naštěstí wikipedia je všemocná, je tam hyperlink, jako odkaz, tak na něj kliknu a vše je jasné. Byli tu Mladočeši a Staročeši, vycházeli z Národní strany. Jelikož něco z historie si alespoň trochu pamatuju, vědí nejsem přece úplný debil, u našich sousedů vznikl mezičlánek mezi (českou) Národní stranou a ČSSD, tím byla Národně socialistická německá dělnická strana, nevím přesně, co prosazovala, ale z názvu je to snad patrné (Národní strana - Národně socialistická dělnická strana - Česká strana sociálně demokratická). Teď je mi konečně jasné, že Masarykův odkaz žije dál, člověk jen musí hledat a přemýšlet. Je tam sice ještě něco o liberálním založení Mladočechů, ale to už nemám čas hledat, jednou a alespoň správně ověřená fakta mi stačí. Prostě přímá a jednoduchá logika je většinou ta správná. A vzhledem k vývojové názvové linii strany je jasné, že progrese názorů je dále a za ta léta se poučila z některých svých chyb.

                Sice jsem teprve v začátku třetí dekády života, ale měl bych myslet na svou budoucnost, jen hlupák myslí krátkozrace. Sice ČSSD ustoupila z 15000kč výše důchodů, ale jak sama říká, velmi realisticky (jako jediná strana!) - nemůžeme přeci věřit všemu. Oproti ostatním stranám je však natolik férová a rozumná, že si uvědomila drobnou chybičku už před volbami, netutlá ji a netají, hraje otevřeně! Beztak, bojím se, že díky nynější zkorumpované vládě nebudu umět hospodařit s penězi, takže když holt během roku nevyjdu, je tu pro mě třináctý důchod, který všechny nedoplatky a dluhy pomůže umáznout. Je to logický krok, rok má dvanáct měsíců a třináctý důchod je pojistka, tak proč ne? Chci mít důstojné stáří. Taktéž se nebojím, že by zvýšení míry důchodů mělo nějak negativní dopad na schodek státního rozpočtu. ČSSD hrdě deklaruje jeho snížení pod hranici tří procent!!! To už je jen pakatel a vzhledem k našemu státnímu dluhu relativně zanedbatelná částka, takže nemusíme mít strach. Jestli ve Vás zůstávají pochyby, podívejte se na míru státního dluhu v USA či VB, najdeto na stránkách ČSSD, máme rezervu, takže když to nevyjde na sto procent, ještě se nic vážného neděje.

                A jako poslední dnešní argument pro správnou volbu bychom měli reflektovat dnešní novinku – ČSSD nechává fotit své odpůrce. A já říkám, správné je to! Jen ať národ vidí, kdo bojuje proti větrným mlýnům, jen ať národ vidí, komu se může mstít po volbách a  kdo si nepřeje blaho nás, pracujícího lidu! Hanba odpůrcům a hlavně všem, kteří si z oranžových politiků dělajjí srandu, používají satiru a hanba i mě, že nemám takový rozhled, abych chápal vše, co jsem výše napsal, ale co byste po mě chtěli, jsem volič ČSSD, snažím se vidět vše zasazené v rámcích a snaha se u nás doma vždycky cenila víc, než výsledky. Snažme se tak tedy všichni a buďme hrdi na naši budoucnost!

Autor: Jakub Gros | úterý 9.3.2010 10:40 | karma článku: 27,12 | přečteno: 1795x
  • Další články autora

Jakub Gros

Když se město nezeptá aneb parkovné věcí veřejnou

Krátký místní důkaz potřeby přímé demokracie, kdy mají rozhodovat obyvatelé, ne zastupitelé před koncem funčního období.

25.8.2010 v 10:42 | Karma: 11,82 | Přečteno: 1250x | Diskuse| Ostatní

Jakub Gros

Jeden o nakupování

I tak se mi v neděli mezi nočními v podvečer zachtělo jít si nakoupit, inu, nejsem člověk, který si na vše stěžuje a nemám prenegativistický pohled, ale holt čeho je moc, toho je příliš aneb asi si nikdy nezvyknu.

21.7.2010 v 11:08 | Karma: 39,00 | Přečteno: 6481x | Diskuse| Ostatní

Jakub Gros

Rozhoduji o vládě a budoucnosti ČR, jsem „véčkař“

Aneb pohled z druhé strany a o tom, co si mnozí lidé zase dedukují a překrucují.

9.7.2010 v 14:50 | Karma: 16,61 | Přečteno: 1531x | Diskuse| Politika

Jakub Gros

Jeden nepolitický pro chvíle pohody

Aneb když se spoluobčané snaží Vaši pohodu co nejvíc kazit. Naštěstí se vždycky někdo najde.

19.5.2010 v 10:59 | Karma: 47,28 | Přečteno: 14150x | Diskuse| Společnost

Jakub Gros

Věci neveřejné aneb nespalte se!

Dnes jsem šel na fakultu a na Moravském náměstí místo stánku ČSSD byl stánek nový – nespalte se! Návštěva byla velmi zajímavá s snad stojí za to se nad ní alespoň chvilku pozastavit. A nejprve jsem se smál, ale odešel jsem rozmrzelý, vlastně jsem se nic nedozvěděl.

17.5.2010 v 15:36 | Karma: 21,67 | Přečteno: 2354x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
Studuji Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, v rámci studia se zaměřuji zejména na sociálně-politická témata a výzkum a pomoc společnosti. Jsem zaměstnán na plný úvazek v nadnárodní společnosti a denně komunikuji s francouzskými zákazníky, pro některé tedy - nejsem "vyžírka státu". Jsem členem Věcí veřejných a kandiduji do zastupitelstva města Uherské Hradiště letos na podzim.

Seznam rubrik