Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

4. 11. 2009 17:05
Vážený autore

Možná studujete školu prvním rokem, takže skoro jste ani nezačal být VŠ studentem. Přesto byste měl vědět, že změna důchodového systému

A/   Požaduje změnu zákonů, tedy alespoň 101 hlas ve sněmovně; vy si dovedete představit, že se Paroubek (už z principu) dohodne? Vždyť na konci vlády ČSSD byla téměř dojednána dohoda. Pak ji Paroubek (jak je jeho zvykem) zamítl - později jsme se dověděli proč (aby mohl říkat "My /tj. vč. komunistů - pozn. káry/ máme 101 hlasů").

B/ Ani těch 101 hlasů by nestačilo, pokud by jedna strana byla přehlasována. Již nyní Paroubek straší, že všechny zákony změní. On by byl ochoten zastavit i rozběhnutý nový systém (a nejen on).

Proto nemůže současná vlády s důchody dělat nic. Ani připravovat řešení - optimální navrhla (po obšírní diskuzi se všemi politickými stranami a s respektováním jejich připomínek) Bezděkova komise. Škoda. Bez Paroubka bychom problém dávno řešili.

0 0
možnosti
JG

Jakub Gros

4. 11. 2009 20:57
Re: Vážený autore

Dekuji mnohokrat za vecny dotaz. Nebojte, nestuduju VS prvnim rokem a da se rici, ze me v ramci studia i duchodova reforma velmi zajima. Skoda, ze jsem se nemohl ve clanku o tomto tematu vice rozepsat. Vasi alternativu samozrejme beru na vedomi a co vice, je velmi realna. Ohledne Bezkekovy komise se shodneme. A prave (nebo mozna) na ni by se navrh mohl odehravat. A jelikoz by tento navrh predlozila "nestranna" vlada, ukazalo by se, kdo je s to neco udelat a zvednout ruku. A verejnost snad tak, s prominutim, blba neni, aby to nevidela. A ted jsem se zamotal, s tim vlastne kolikrat ani pocitat nemuzeme... mate recht. Mozna prave proto se hodne lidi snazi vysilat alespon signaly o tom, ze absence duchodove reformy nas muze bolet a upozornovat verejnost na to, ze Paroubek dela spatne.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

4. 11. 2009 14:18
Ty vážně studuješ?

8-o    Celej článek je neuvěřitelná slátanina blábolů, ale tenhle je ze všech nejkrásnějí: "Peníze by měly rozdělovat více kraje, které ví, co je kde více potřeba." ;-D 

0 0
možnosti
JG

Jakub Gros

4. 11. 2009 15:05
Re: Ty vážně studuješ?

Vazne si myslite, ze penize, ktere rozdeluje stat, nerozdeli lepe kraj? Myslite si, ze kvantum penez, ktere miri z centralu jsou dobre rozdelovany tam, kde je to skutecne potreba?

0 0
možnosti
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

4. 11. 2009 13:48
Je zajímavé, že snížení platů úředníkům

o 4% nepřinese do státního rozpočtu tyto 4% ale jen cca 2 , nebot pulku platy tvori odvody statu-dane, zdravotni, socialni...;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 11. 2009 17:21
Re: Je zajímavé, že snížení platů úředníkům

Ale notak. Přece to budou 4 % rozdílu. Používat matiku!   Ta 4 % jsou z platu včetně poplatků. Takže náklady (po odečtení zpětných plateb) se sníží o ta 4 %.   Dosud jsem to nechtěl použít, ale po tomto příspěvku musím: levicová a inteligence je zřejmě nesmysl.

0 0
možnosti
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

4. 11. 2009 13:46
na krizi doplatí ti co ji nezavinili

 to je politika ODS a JanotyRv Ods s vým snižováním daní bohatým a podnikům způsobila propad v přijmech a krizi zaplatí ti nejslabší, děti, matky, postižení, nemocníRvRv

0 0
možnosti
JA

J. Adamec

4. 11. 2009 14:08
Re: na krizi doplatí ti co ji nezavinili

Můžu poprosit aspoň o 2-3 jména Čechů, kteří zavinili celosvětovou krizi? Děkuji.

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

4. 11. 2009 13:33
minimalizovat přerozdělování je jediní řešení

Ono je to jednoduché, mělo by se minimalizovat státní přerozdělování, s tím souvisí menší daně. Menší daně přilákají zahraniční investory. Má to ale jedno velké ALE. Cílem evropského svazu socialistických republik je vytvořit takové evropské prostředí, kde nebude moc existovat stát s nízkým daňovým zatížením (viz boj proti daňovým rájům). Tomu také velkou mírou nepomůže podvod století - euroústava, chcete-li lisabonská smlouva, když nám bude diktovat jaké máme mít daně a jiné nesmysly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
Studuji Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, v rámci studia se zaměřuji zejména na sociálně-politická témata a výzkum a pomoc společnosti. Jsem zaměstnán na plný úvazek v nadnárodní společnosti a denně komunikuji s francouzskými zákazníky, pro některé tedy - nejsem "vyžírka státu". Jsem členem Věcí veřejných a kandiduji do zastupitelstva města Uherské Hradiště letos na podzim.

Seznam rubrik