Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

free99

21. 11. 2009 22:33
NEDŮVĚRYHODNÝ KALOUSEK

POCHYBUJI, ŽE SE JEDNÁ O KONSTRUKT, TOP 09 POŠKODIL KDU A KALOUSEK TUTO STRANU POŠKODÍ VŽDY KDYŽ MŮŽE. VIZ KAUZA FIGURANT LOTERIE Z MF DNES. KALOUSEK SE NEVÁHAL SPOJIT S ČSSD ZA PODPORY KSČM, BYL SMETEN ČLENSKOU ZÁKLADNOU LIDOVCŮ. COPAK MAJÍ VOLIČI TAK ŠPATNOU PAMĚŤ? KDU - ANO ! 

0 0
možnosti

Altera

21. 11. 2009 13:43
Piš raději o superstar

To je úroveň, na kterou máš.

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

21. 11. 2009 11:42
Jak už napsali předřečníci

a) vynechal jste ze seznamu některé nelidovecké lídry

b) někteří lidovci ze seznamu byli lidovci jen z nouze (např. Vlasta Parkanová, původně z ODA, která měla k lidoveckým idejím vždy hodně daleko a v KDU-ČSL představovala jen jakýsi těžko zapadající pozůstatek Čtyřkoalice)

c) KDU-ČSL se dlouhodobě štěpila po osách pravé - levé křídlo a sekulární - křesťanské křídlo. Ti, co odešli, byli ti, co se vzdálili původním idejím KDU-ČSL a zpravidla představovali průnik pravého a sekulárního křídla. Jejich program a politické vize byly už s vizemi KDU-ČSL fakticky neslučitelné - proto taky odešli. Rozhodně šlo o programově podložený odchod. Poté, co mnozí z nich opakovaně ve Vládě i Parlamentu dlouhodobě zrazovali program vlastní strany i své voliče, poté co se během svého dlouhého odcházení snažili straně uškodit, jak jen mohli nejvíce.

0 0
možnosti

Ccecil

21. 11. 2009 12:33
Re: Jak už napsali předřečníci

Já to vidím spíše tak, že část naopak zrazovala své pravicově křesťansky smýšlející voliče a snažila se otočit kormidlo v levo vbok, což se nakonec CS podařilo. Kdo koho zradil je otázka do pranice. Já odchod z důvodů neslučitelnosti levicových socialisticko komunistických názorů zůstavších s křesťanskými hodnotami, na kterých je založena pravicová politika (osobní odpovědnost, nedotknutelnost soukromého vlastnictví, dobrovolná - nikoliv povinná solidarita), vidím jako to nejlepší možné žešení.

0 0
možnosti

ZEROVAN

21. 11. 2009 11:29
Mate nejake jine reseni

a vizi pravicove konzervativni strany. Mate kromne martanu jine osobnosti s  feelingem schopne oslovit frustrovanou verejnost. Pokud ano zalozte si svou stranu. Jinak potvrzujete, ze strany jsou pro straniky a spratelenou mafii.  Pokud ne tak radeji mlcte;-D

0 0
možnosti

Kruton

21. 11. 2009 11:16
TOP09

Myslím, že téměř všude ve světě křesťansko-demokratické a lidové strany dělají pravicovou politiku, a pokud dnešní KDU-ČSL je stranou věřících socialistů, pak mají členové právo odejít a pokusit se naplnit své politické ambice v rámci své politické orientace v jiné "křesťansko-demokratičtější" straně. Já  a mnoho jejich dalších možných voličů v tom nevidím problém. Naše politické prostředí je nezralé a ještě nějaký čas budou vznikat zanikat, štěpit se a slučovat strany častěji, než je běžné v pol. vyspělých zemích. Pokud má někdo problém, že ve svobodných volbách voliči volí stranu dle svého uvážení (kromě antisystémových stran) a je proto pro ně blbem, tak to nepovažuji za svůj, ale jejich problém.

0 0
možnosti

editi

21. 11. 2009 10:50
To nebylo

zas tak špatné zamyšlení nad uskupením několika největších gaunerů v politice.R^;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

dutina

22. 11. 2009 13:01
Re: To nebylo

O ČSSD ted není řeč.;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Ccecil

21. 11. 2009 10:41
Pololež, polopravda

Samozřejmě, pokud vyberu lidi, kteří odešli z KDU a udělám z nich seznam, budu mít tento seznam se 100% zastoupením bývalých lidovců. To je tautologie a hloupost. Co tak do toho seznamu dát i jiné lidi, kteří nebyli členy KDU ani jiných stran? A že tam jsou Namátkou paní Anna Putnová lídr JM. Ale to by autora asi bolelo.

Za druhé, důvod tohoto -použii idiotský výraz přeběhlictví je naprostá nespokojenost s tím, jakým směrem jdou současné politické reprezentace. Jste -li v kolektivu, který má hrát fotbal a najednou větší část chce hrát kuličky, máte na výběr. Hrát kuličky, nebo založit jiný klub, který opravdu chce hrát fotbal.

To že jste nebyl schopen zjistit program, včetně programových východisek je spíše vaše ostuda než něco, co byste měl kritizovat. Je zajímavé, že někdo se svou hloupostí dokáže ještě chlubit. To já opravdu nechápu.  

0 0
možnosti

Jabella

21. 11. 2009 10:35
Je to smutné

Plně souhlasím.

A Kalousek?Nesnáším podvodníky a lumpy..a že jich všude máme..

Taky nechápu voliče,co si ani nepřečtou co se kde děje a kdo je kdo.

0 0
možnosti

DominikStroukal

21. 11. 2009 10:31
Nejhorší je

že si toho většina voličů nevšimla a tupě volí "novou stranu". Někdo v TOP09 si jen dobře vykalkuloval, že český plebs je náramně hloupý. Děláte dobře, že upozorňujete... Jen tak dál.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS